همه چیز در مورد JavaScript
اگر شما به برنامه نویسی علاقه داشته باشید و مقالات مربوط به بهترین زبان های برنامه نویسی را خوانده باشید قطعا نام زبان های java , python , javascript , c++ , c و زبان های جدید تری مانند rust , kotlin , swift , r را شنیده اید.که در بسیاری از مقالات از javascript به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی تحت وب نام برده شده است.
همچنین در سال گذشته نیز براساس پیمایش بزرگترین سایت برنامه نویسی دنیا (stackoverflow) محبوب ترین و پر استفاده ترین زبان دنیا بوده است. در این مقاله می خواهیم به بررسی همه چیز در مورد javascript بپردازیم(;
Javascript یک زبان برنامه نویسی برای بهبود ارتباط بین کاربران سایت و طراحان سایت است. با پیشرفت وب ,صفحات طراحی شده با html نتوانستند نیاز های طراحان سایت و کاربرانشان را تامین کنند در نتیجه شرکت netscape برای ایجاد و کنترل ارتباط بین کاربران و صاحبان سایت ,زبان javascript را معرفی کرد.
این زبان در ابتدا یک زبان پیچیده با کاربرد کم به نظر می آمد اما در دهه گذشته پیشرفت های ان باعث آسان شدن استفاده از این زبان شده است. در حال حاضر این زبان برنامه نویسی برروی تمامی مرورگر ها قابل اجراست.
یادگیری زبان برنامه نویسی javascript پیش نیاز خاصی ندارد. البته برای اجرای کدهای خود نیاز به پیاده سازی آن روی کدهای html , css دارید.
برای اموزش html , css میتوانید به اموزش های سایت ما سربزنید.
از ویژگی های این زبان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- javascript به دلیل ساختار اسکریپتی خود نیازی به پردازش توسط برنامه نویس ندارد و همچنین سیستم مدیریت حافظه نیز ندارد در نتیجه نگرانی برای لود شدن یا نشدن محتوی وجود نخواهد داشت و این وظایف برعهده مرورگر خواهد بود , به همین دلیل است که یادگیری این زبان آسان است.
- در این زبان شما می توانید از هر ویرایشگر متن ساده ای استفاده کنید چرا که این زبان متن ساده ای دارد.
- شی گرایی بودن javascript باعث میشود که بتواند به بهترین شکل از طراحی نرم افزار به صورت شی گرایی پشتیبانی کند.
از معایب این زبان می توان به زمان بر بودن اجرای کد و نیز دیباگ آن اشاره کرد . همچنین به دلیل اجرا شدن کدها برروی مرورگر هیچ گونه راهی برای ارتباط با سرور در آن وجود ندارد ونیز در صورت بروز خطا , در بعضی موارد بدون ارایه پیامی مبنی بر بروز خطا , از برنامه خارج می شود.
به طور کلی طراحی صفحات وب در حال حاضر به سه عنصر اصلی html , css , javascript نیاز مند است. (html (Hyper Text Markup Languageزبانی اشاره گر برای توصیف صفحات وب و (css ( Cascading Style Sheet زبانی برای استایل دهی به صفحات است.
یکی دیگر از مزیای این زبان داشتن کتابخانه های مختلف برای آسان تر شدن کار برنامه نویس است و شما به کمک ان ها نیازی به توسعه همه چیز از ابتدای آن ندارید. در ادامه چند تا از این کتابخانه ها را به شما معرفی می کنیم :
- JQUERY
- iTour
- Popper.js
- Cleave.js
- okayNav
- Lightgallery.js
- Grade.js
- Bricklayer
- Strman
- Bideo
به علت محبوبیت زیاد این زبان , اکوسیستم بزرگی پیرامون آن شکل گرفته است اما کتابخانه استاندارد javascript همچنان کوچک مانده است , به همین دلیل در طی سال های اخیر کتابخانه های کاربردی زیادی روی گیت هاب رشد کردند.برخی از این کتابخانه ها عبارت است از :
…, Underscore & lodash (dah) / ramda /mathjs /suqar / lazy
کتابخانه jquery یکی از بهترین و معروف ترین و ساده ترین کتابخانه های این زبان است که نسخه اولیه آن در سال 2006 آمد. در حال حاضر برخی مقالات مبنی بر منسوخ شدن این کتابخانه وجود دارد و همچنین امکانات جدید اضافه شده در css3 باعث شده تا نیاز ها به این کتابخانه کمتر شود.
اگر مایل هستید بیشتر در مورد ویژگی ها و کاربردهای این کتابخانه و نیز نقد های وارد بر آن را بدانید, می توانید به مطالب دیگر ما نیز سربزنید.
JQUERY پر کاربرد یا منسوخ؟ (کلیک کنید.)
ارسال دیدگاه